Sajtóközlemények

 

 

Minden, ami munka

Megalakult a Nemzeti Munkaügyi Hivatal


A munka világának korszerűbbé, egyszerűbbé tétele érdekében 2012. január 1-jétől egy egységes központi hivatal, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal keretein belül valósul meg a foglalkoztatáspolitikai, a munkavédelmi és a munkaügyi, valamint a szak- és felnőttképzési feladatok ellátása. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szervezetrendszere a továbbiakban a Nemzeti Munkaügyi Hivatalból és a munkaügyi központokból áll.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal a Foglalkoztatási Hivatal bázisán, annak névmódosulásával jön létre az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet beolvadásával. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal ezen szervezetek általános és egyetemes jogutódává válik, így a munkavédelmi és munkaügyi hatósági tevékenységgel, tájékoztatással kapcsolatos központi közigazgatási feladatokat, valamint a szakképzés és felnőttképzési tevékenység szakmai és módszertani fejlesztését a Nemzeti Munkaügyi Hivatal látja el, így átláthatóbbá, egyszerűbbé és működésében gyorsabbá válik az államigazgatás ezen a területe.

 

Tisztelt Látogató!

Amennyiben elektronikus levél útján szeretné ügyeit (pl.: jelentkezési kötelezettség teljesítése, keresőtevékenység bejelentése) intézni a kirendeltséggel, kérjük, kattintson IDE.