Kattintson a képre a menüpont eléréséhez Kattintson a képre a menüpont eléréséhez
Kattintson a képre a menüpont eléréséhez Kattintson a képre a menüpont eléréséhez
 

 (Kattintson a képre)


Átalakul a munkaügyi szervezet Átalakul a munkaügyi szervezet

Döntött a kormány a munkaerő-piaci intézményrendszer átalakításáról, melynek célja a munkát keresők és munkáltatók felől jelentkező igények hatékonyabb kiszolgálása.

Az Államreform II. programhoz illeszkedve a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) feladatköreit 2015. január 1-től részben a Nemzetgazdasági Minisztérium, részben Országos Tisztifőorvosi Hivatal veszi át. A lépést elsősorban az indokolta, hogy a Munkaügyi Hivatal a korábbi struktúrában nem képezett hidat a munkáltatók és az álláskeresők között.

Az NMH megszűnésével a foglalkozás-egészségügyi, illetve a munkahigiénés szakterületet az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál, míg a munkavédelmi- és foglalkoztatási szakterület a Nemzetgazdasági Minisztérium apparátusában kap helyet. A képzési terület a szaktárca új háttérintézményéhez, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalhoz kerül. A munkaerő-közvetítéssel összefüggő jogköröket továbbra is a megyei munkaügyi központok és járási kirendeltségek gyakorolják, míg a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó feladatokat már korábban a Belügyminisztérium vette át.

A teljes foglalkoztatás eléréséhez egyre több új munkahelyre van szükség, elsősorban a versenyszférában. Az intézményrendszer átalakítása növelni fogja a munkaerő-piaci folyamatok hatékonyságát, mely a munkanélküliség tartósan alacsony szinten tartását is nagyban segíti. A következő négy év során a foglalkoztatáspolitika célja – a közfoglalkoztatás célzottabbá tétele mellett – a gazdaság munkaerő-igényének növelése, a munkaerő-kínálat minőségének fejlesztése és a hatékony munkaerő-közvetítés lesz. Ehhez egy új, a szolgáltatói szerepre fókuszáló, a vállalkozásokat és a versenyszférában alkalmazható munkaerőt is hatékonyabban elérni képes intézményi struktúra szükséges.

Hírek Hírek

Jóleső segítség az álláskeresőknek

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, 2014. október 7-én, Budapesten. A dokumentumot a Segélyszervezet elnök-igazgatója, Lehel László és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgatója, Komáromi Róbert írta alá az álláskeresők fejlesztése és mielőbbi elhelyezkedése érdekében.

Döntés született...

...a KKV munkahelyteremtő beruházások támogatását segítő pályázati programról (NFA-2014-KKV) - 2. miniszteri döntés

Tájékoztató

a „Nyári diákmunka elősegítése 2014” program indításáról

Ajánlattételi felhívás - FIGYELEM A Felhívás 2. pontja 2014. 04. 15-én módosult

Általános képzések - Benyújtási határidő: 2014. 04. 16. 14:00

A TÁMOP 227-es projekt III. pályáztatási szakasza lezárult

A tanulói és mentori pályázat harmadik szakasza 2014. február 28-án lezárult.

1 - 5 / 67 eredmény megjelenítése.
Tételek oldalanként 5
Oldal of 14